Om EnergyKey

Vem är Tommy Lööf?

Jag är en glad smålänning som brinner för att jobba med människor, energi och utveckling. Min inställning är att allt är möjligt, det gäller ”bara” att våga! Livet har lärt mig att många lösningar kräver att man tänker och agerar annorlunda än tidigare, vilket är lätt att säga men svårare att verkligen utföra.

Jag började 1988 som energiingenjör inom värme, gas och energieffektivisering på Sydkraft, blev produktchef för energieffektivisering 1992, var projektledare för utveckling och implementering av Energiloopen 1997-98 och avslutade Sydkraftkarriären 1998-99 som chef för teknisk support kring energiaffärer. 1999 blev jag affärsenhetschef för eldistribution och miljöanpassade transporter inom Sycon Energikonsult. 2002 var jag även chef för Sycon i Norrköping kring värme och processer. Under 2003-2006 var jag affärsenhetschef för eldistribution, vindkraft och värme i Halland och Småland inom Carl Bro och Grontmij. Managementkonsult främst kring verksamhetsutveckling inom energiföretag var nästa steg inom Grontmij under åren 2007-2009.

Jag har haft förmånen att arbeta tillsammans med energibolag och företagskunder i 28 år inom energi- och konsultbranschen. Är utbildad driftingenjör inom kraft- och värmeteknik, kompletterat med juridik-, marknads- och ledarskapsutbildningar. Har främst jobbat med kundteknik, affärsutveckling, försäljning och ledarskap.

Genom att starta upp EnergyKey i september 2009 har jag förverkligat en av mina drömmar.

Med EnergyKey vill jag lotsa kunder till hållbara förbättringar främst inom energi- och ledarskapsområdet och skapa hög kundnytta samt stärka kundernas konkurrenskraft genom mitt engagemang, proffessionalism och erfarenhet. Jag samarbetar med erfarna konsulter inom teknik, juridik och management och kan på detta sätt skapa starka team som löser de flesta behov och problem inom energiområdet.

Min vision är att EnergyKey skall bli landets ledande förbättringslots inom energi- och ledarskapsområdet.